Het eerste webinar is geweest. Onderaan deze pagina kunt u de opname hiervan terugkijken.

25 mei 2022, 19:00 - 20:30

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN
00
00
00
00
DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

Webinar Vernieuwen Van Brienenoordbrug

Vernieuwen Van Brienenoordbrug

De Van Brienenoordbrug, een icoon in Rotterdam, is verouderd. Door steeds meer en zwaarder verkeer is de brug de afgelopen tientallen jaren steeds intensiever belast. Dat zorgt voor slijtage en vergroot de kans op storingen. Daarom gaat Rijkswaterstaat de Van Brienenoordbrug in de zomerperiodes van 2026, 2027 en 2028 grondig vernieuwen.


We vervangen de twee grote bogen, net als een aantal brugkleppen en het bewegingswerk. Dat doen we duurzaam en circulair. Het betreft een zogenaamde ‘1-op-1-vervanging’. Dat betekent dat de vernieuwde brug voor het grootste deel gelijk blijft aan de brug zoals hij nu is. Het vernieuwen van de Van Brienenoordbrug is een uniek en ook ingewikkeld project dat helaas ook hinder veroorzaakt. Voor het wegverkeer, de scheepvaart en voor bewoners en bedrijven in de omgeving. Er komen maatregelen om die hinder te beperken.


Voor meer informatie bekijk de projectpagina op de website van Rijkswaterstaat.


U kunt de webinar nu onderaan deze pagina terugkijken. U kunt ook andere geïnteresseerden daarvan op de hoogte brengen. 


Omgevingsvergunning Afwijking bestemmingsplan

Voor het vernieuwen van de Van Brienenoordbrug zijn tal van vergunningen nodig. Het ‘bevoegd gezag’, zoals gemeente Rotterdam en het waterschap geven deze vergunningen af. Vergunningprocedures kunt u volgen via www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt.


Omdat de Van Brienenoordbrug na de vernieuwing tot max 5 meter breder is dan de huidige brug, past de vernieuwde brug niet binnen de aanduiding ‘brug’ van de bestemmingsplannen van gemeente Rotterdam. Daarom heeft Rijkswaterstaat bij gemeente Rotterdam de Omgevingsvergunning Afwijking bestemmingsplan aangevraagd. In juni 2022 publiceert gemeente Rotterdam het ontwerpbesluit. Er start dan ook een inspraaktermijn. U kunt zich via www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt aanmelden voor de emailservice zodat u automatisch wordt geïnformeerd over de publicatie van het ontwerpbesluit en de vervolgprocedure.


Voer de volgende gegevens in:

Postcode: 3063 NH

Huisnummer: 275

Straal: 1000 meter


Vragen?

Heeft u een vraag aan Rijkswaterstaat? Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Landelijke informatielijn Rijkswaterstaat

  • 0800-8002 (gratis)
  • 7 dagen per week geopend
  • Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur
  • Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur

Updates ontvangen

Op de hoogte blijven van dit project? Schrijf u in om notificaties te ontvangen.